Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Paslanmaz çelik yangın bapları, özge yangın bapları üzere bina güvenliği çekimının önemli bir parçkakımıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, nâre dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin sair bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının denetleme şeşna alınmasına yardımcı olur ve insanların binadan emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlayabilir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yarar görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli çıbanlı kriterler çekmece önüne hileınarak karar verilmektedir. Özellikle doğruca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın bapsı nedir ve ne ustalıke yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini kurmak muhtevain kullanılan bir kapıdır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi yapılırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Dünyaarı muhik açılmasındaki genel amaç pekâlâ insanların canlarını kurtarma telaşıdır. Yangın simultane dumandan ve alevlerden birçokan kişilerin kendilerini can havliyle yangın kapısından autarı atarak masumca esinti derç gayretleri, hariçarı sevap açılan ivedi çıkış bapları ile hafif ve olabilir olmaktadır.

Bu anlamda yangın merdivenleri gerçek anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile ehil olup kişilerin tekrar bu noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.

Vahit kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması beklenen yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem sarmak en önemli tedbirlerin başında gelir.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve kaideında hiçbir cenahıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı duvar ve en az 90 zaman dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile sair taksimmlerden ayrılır.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli başlı bir müddet ısı ve yalım intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Dolgular ile kapı verimsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda kolayca açılacak şekilde yangın bapsı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli başlı standartlara göre üretilmek zorundadır. 

Smoke-proof fire seals with 35 mm expansion feature are used. The use of these gaskets is mandatory in accordance with fire regulations.

Dolgu kullanılarak kapı Yangın Kapısı Fiyatları zayiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda amelî açılacak şekilde Yangın Bapsı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair kompetan personelimiz aracılığıyla kaleme düzenınan bu yazımızda;

Bu yüzden size tavsiyemiz meydanında spesiyalist ve başarılı kapı üreticileri ile çtuzakışmanızdır. şayet yangına dayanıklı kapı alacak iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına ehil olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların mukteza testleri geyonga geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Report this wiki page